Längtar!

Jag längtar till nästa år och dess tävlingssäsong! Tävlingsplaneringen för Ferrari är klar, men jag håller den för mig själv ett litet tag till ;) Fast kan avslöja att den inte skulle kunnat bli bättre!

Ferrari ska skos imorgon så snart ska det ridas igen! Har hoppat lite på tårna de senaste 2 veckorna och det är jag knappast ensam om. Ferrari har energi han :) Men samtidigt har han nog njutit än del av vilan, efter hans säsong förtjänade han den skarpt!
Till mitten på december är det bara aktiv skritt på schemat och måååånga timmar i sadeln kommer det bli så jag hoppas på en minst lika fin november som oktober.

Kort om foder.

Ferrari äter Dynavena Activ 100, kornkross, betfor, mineraler och hösilage. Han äter kraftfoder 3 ggr om dagen - morgon, kväll och någongång under dagen när jag är där. Hästar är blindtarmsjäsare och har en liten magsäck så det är bra för dom att äta dagsransonen kraft uppdelat på 2 eller 3 mål, i alla fall om dom äter ganska mycket.

Hur mycket kraft han äter är såklart olika beroende på om han tävlar, vilar eller tränar men det rör sig om ca 1,5 - 3,5 kg/dygn. Han får övervägande Dynavena och på det lägger jag lite kornkross och betfor.
Ferrari har ätit Dynavena och kornkross sedan tidig ålder och har alltid varit fin i hull, överlinje och muskler därför har jag inte provat något annat foder. Det funkar perfekt med det han får så då ser jag ingen anledning till att prova något annat.

Ferrari äter homeopatmineralerna Biopromin som är tillverkade av Ame Products, sen får han även olika homeopatkurer en gång om året för att kroppen och dess inre organ ska vara i balans. Allt är från Ame Products.
Hösilage får han 4 ggr om dagen och han äter ca 13 - 19 kg lite beroende på hur mycket han vill ha och om det är träning/tävling/vila. Ni får fråga om det är något specifikt ni vill veta :)

Snart.

Jag ska skriva inlägget om foder snart, lovar! Har i huvudet vad jag ska skriva men jag vill göra det ordentligt och formulera det bra och jag har tyvärr inte tid just nu. Vi har jättemycket i skolan med grupparbeten och en stor tenta på G så jag har en del annat i huvudet.

Och svar på Sophias fråga är ja, Ferrari vilar helt. Alltså han rids ingenting utan bara går i hagen, barfota, och myser. Det har han gjort sen vi kom hem från Frankrike, men nästa vecka ska han skos och till den helgen ska jag börja rida igen och då är det bara skritt som gäller ett antal veckor framöver - många timmar i veckan!
Ibland tar jag ut honom i rundcorallen och gör en del NH-övningar som han tycker är roligt. Stimulerar man inte honom någonting psykiskt så trivs han inget vidare med tillvaron och blir då ganska grinig!