Slitig dag.

Idag har jag inte gjort annat än varit i stallet, på min lediga dag och allt! Så det kan gå :) Jag har skurat mina 3 boxar, mockat hagarna i ösregn vilket var mindre kul, men göras måste det ju. Dessutom är det storm på väg mot västkusten och det har börjat ikväll så jag kände att mocka hagarna när det är "vanlig blåst och regn?" eller i storm? Hmm... då blev valet ganska lätt. Hade gärna skjutit upp det till helgen, men då är det farmors 80 årskalas i sthlm! Underbar familj, släkt och skärgårdsbåten väntar!
Är rätt trött nu, men det var väldigt skönt att få skurningen gjord! Har även storstädat bland alla mina grejer, ryktat alla pållarna mycket grundligt och haft mysig kvalitetstid med varje liten prins!

Indianen har installerat sig ordentligt och verkar trivas! Det är inga som helst problem med honom och stallvännerna gillar Indianen skarpt! Likaså jag! Fastnar mer och mer för honom. Han är supergo, ärlig - kanonhäst helt enkelt! Jag har inte hållit till något uppe på hans rygg i veckan utan vi har bara lärt känna varann lite mer allt efter dagarna rullar på. Jag jobbar honom i corallen vilket fungerar jättebra och tar promenader med honom. Promenaderna är jättemysiga och Indianen lyser upp som en liten sol när han inser att vi ska ut på en liten promenix :)

Ferrari är inte superlycklig just nu kan jag ärligt säga. Dels står han i sjukruta och är dessutom sotis som in i bänken! Att hans matte går till en annan häst är inte ok enligt honom! Jag lägger lika mycket tid på Ferrari som på dom andra, men jag märker tydligt på honom att han inte är sitt riktiga jag. Dessutom får han bara gå korta promenader och inte vara ute och jobba ordentligt! Men han får vänja sig för snart plockar jag av skorna och hans vintervila påbörjas. Sätter igång Ferrari igen mot slutet av oktober. Han ska bara stå några dagar till i sjukrutan som får han gå ut i vanlig hage med Filur.

Filur har blivit en riktigt tjockis!! Så fodret har minnsann minskats lite ;) Han är också lite olycklig stackarn. Han gör nästan inget annat än att går och skriker efter Ferrari. Skrika efter Ferrari och äta - det är hans sysselsättning på dagarna! Annars mår han bara bra! Lillprins :)

Jag hade faktiskt med kameran till stallet idag och tänkte ta lite bilder på hästarna men så kom ösregnet och jag glömde helt enkelt bort det! Ska försöka ordna lite bilder snart. Skärpning på mig när det gäller fotografering!

Skönt men ändå tråkigt!

Idag har vi varit med Ferrari på Slöinge för en hältutredning och genomkoll inför vintern med tanke på hältan i Danmark. Mycket skönt att ha det gjort. Ferrari har aldrig blivit böjd innan och ärligt talat så var jag lite orolig innan. Många tankar snurrade i huvudet... tänk om han är jättedålig i alla ben? tänk om han behöver röntgas och det visar sig att han har massa pålagringar? tänk om han är allvarligt skadad? Tänk om dom säger att han inte kommer hålla som elithäst? Jag är ganska duktig på att måla fan på väggen, men samtidigt kände jag att "va fan - han har aldrig varit skadad och jag har tränat fram honom försiktigt, noggrant och jag har alltid varit målmedveten samt haft en plan för honom och han har tävlats långt & lugnt sedan 5 års ålder! Han borde inte vara knackig!" Det är först i år som Ferrari har fått tävla i lite högre tempo och jag siktar givetvis på att få en plats i landslagets spetsgrupp, i dagsläget befinner vi oss i landslagets utmanargrupp.

Hur som helst, det visade sig att hältan i HF är en vrickning av hovleden och nedre carpusleden (knät) som kommit av en ren olyckshändelse. Det fanns ingenting som tydde på att det var någon inflammation eller överansträngning som varit på G ett tag utan han hade helt enkelt "bara ont" i de 2 lederna pga en kraftig vrickning. Och den "lilla" vrickningen hände med största sannolikhet på slinga 1 när vi låg galopperandes på stranden i 21 tempo och Ruwacha, som låg precis framför Ferrari, gick omkull. Ferrari slog på nitarna och dök ner på Ruwacha som dessutom då fastnade med sina framben i Ferraris tyglar och martingal. Som tur var kom hon fri hyffsat fort och kunde komma upp på benen igen. Ferrari kändes jättebra hela dagen tills det tog stopp för hälta i grind 3 och så här i efterhand och med veterinärkontrollen i bagaget kan man lägga ihop 1+1. Veterinären på Slöinge var övertygad om att det var denna olyckshändelse som är orsaken till den snöpliga hältan.

Det känns ändå väldigt bra för att Ferrari var superfin i övriga ben och leder och reagerade inte på någon annan böjning! Han var helt på topp och fick beröm av veterinären! Och jag måste säga att det är trevligt att få bekräftat att man ändå gör rätt med träningen osv. det känns inte alltid så när man stretar på i sin ensamhet. Samtidigt känns det rent ut sagt förjävligt att en sån där oturlig olycka överhuvudtaget ska behöva hända, men det är hästar man håller på med och vad som helst kan alltid hända. Så nu är min lilla snutt behandlad i hovled + nedre carpus och ska stå i sjukruta drygt 10 dagar och bara gå små korta promenader, dessutom har han flera veckors vintervila framför sig. He will be back! Jag hoppas att Ruwacha inte skadade i sig allvarligt i fallet och att hon och Ferrari sätter VM-kvalet i vår istället! Nästa 16 mil är i princip spikad och det kommer bli kanoners!

Indianen är på plats!

Efter en dag som inte riktigt blev som planerad är han äntligen på plats! Pga motorhaveri på hästbilen fick vi ta en liten tripp till Örebro hämta Indianen som jag måste säga är en riktigt klippa! Han är så lugn i sig själv och stressar verkligen inte upp sig, har redan trillat dit på honom ordentligt. Stort tack till Ingela & Linus för att jag får ha eran enormt fina hingst!!

Indianen stod som ett ljus hela resan och framme vid stallet var han hur cool som helst och backade försiktigt av trailern och såg sig omkring, sa inte en flaska och följde nöjt med på en kort promenad innan han parkerades i stallet. Indianen har en hörnbox med Ferrari brevid sig och dom nosade försiktigt på varandra genom gallret innan dom återgick till ätandet. Allt gick superbra och jag är jätteglad över att han äntligen är här!

Imorgon ska Ferrari vara på Slöinge-kliniken i Halmstad klockan 09.00för att kollas upp efter hältan på Lökken. Han reagerade på hovleden HF vid böjning nere i Danmark. Förhoppningsvis är det "bara" en stukning, men vi får se vad behandlingen blir. Nu väntar Ferraris vintervila och imorgon ska hela han kollas igenom, känns bra! Tråkigt med uteslutningen för han kändes så himla fin! Flöt på i bra tempo och ja, kändes helt enkelt kanon! Men allt kan alltid hända, det får man inte glömma bort. Ska försöka hinna med att blogga imorgon kväll, är ledig och börjar jobba igen på onsdag.

Natti natti.