Stora förändringar!

Nu är det hög tid igen för ett blogginlägg, tiden bara rinner iväg och mycket har länge varit osäkert men nu är mina planer för den närmsta tiden klar. Efter flera års olika studier, bla på komvux för att läsa upp gymnasiebetygen så har jag släppt hoppet att komma in på högskolan för att bli sjökapten. Jag har ju jobbat som taxiförare det senaste året och kört 50 timmar/vecka samtidigt som jag hade Ferrari som reds och tränades 10-15 tim/vecka samt Indianen och dessutom 4 mil mellan bostad och stallet. Kort sagt var det ett mycket kämpigt år och det håller inte i längden så nu ska jag vara hästledig ett helt år! – undrar om jag klarar det? ;)

Jag läser nu till fordonstekniker (dvs. bilmek) på Göteborgs Tekniska College och blir klar i slutet av maj 2013. Ska läsa 56 veckors studier på 35 veckor vilket gör det svårt att hinna med och träna en 16 mils häst och jag vill lägga fokusen på skolan. Men lite fokus kommer gå åt ett annat håll! I vintras började jag, som de flesta vet, träna MMA och jag blev helt biten, speciellt i boxningen!! Men pga knäskadan jag åkte på kunde jag inte gå klart terminen och nu i slutet av augusti börjar jag med Thaiboxning istället. Jag kommer att vilja tävla och i Sverige är thaiboxning mycket större än MMA, speciellt för tjejer. Det finns mycket tävlingar i alla klasser så det är kul! Jag ser jättemycket fram emot att komma igång med det ;) Och fightingen är något jag kommer fortsätta med även sen när jag är med häst igen, det är sjukt kul och en enormt bra träning!

Hästarna då?

Ferrari är sedan 10 augusti utlånad på fodervärdskontrakt under lite mer än 1 år till Katarina Mungsgård som red honom så bra på Lag SM. Jag är 110% trygg med att Ferrari får det grymt bra hos Kattis som kommer att träna och tävla honom under säsongen 2013 och satsa på 160 km nivå. Jag kommer såklart att stötta Kattis och finnas där för henne och Ferrari så mycket som hon vill :) Vi får se om dom rentav kör någon ritt redan i höst, dom har ju redan visat att dom är ett superbra team ;) Det var såklart inget lätt beslut att välja bort mer än 1 år med Ferrari pga studier, men det är hans bästa jag tänker på och det kunde inte kännas bättre! Det känns ända in i själen att jag har gjort rätt och jag mår toppen!! Planen är att jag är tillbaka på Ferraris rygg till säsongen 2014, mer taggad än någonsin att tävla.

Dessa planer fanns ju inte alls när jag tog den härliga hingsten Indian Shimad på foder i september 2011, hade ju tänkt att han skulle vara hos mig i många år, men tyvärr kan jag inte klara allt både ekonomiskt och tidsmässigt, så därför är han uppsagd. Det finns bra planer för Indianen men dom är än så länge inte 100% klara så jag återkommer så snart det är klart. Jag kommer att starta en clear round till med honom innan säsongen är slut och anledningen att han ej kommit ut ännu beror på min knäskada som satte stopp för all ridning så hans träning har ju blivit lidande av det.

Veckan som nu har gått har jag och Fredrik plus Indianen varit hemma i Hjälsta hos mor och far och det var verkligen underbart! Har bl.a träffat gamla kompisar, spenderat en dag i Stockholm med en båttur med föräldrarna, bio, restaurangbesök, ridit, flyttat Ferrari mm. Nu väntar släktmöte i Sundborn på CL-gården och sedan har Fredrik och jag en veckas semester bokad till Turkiet – ska bara bli så underbart!! Har ganska nyligen kommit hem till götet efter en lång dag i bilen så nu ska älskling och jag bädda ner oss och titta på UFC som gick inatt! Ha det bäst alla, hörs snart :) // L