Klok eller feg?

Det är inte alltid det blir som man tänkt sig. Nu är mycket förändrat och från och med söndag kommer jag endast ha en pålle här nere. Ferrari har fått en hålvägg i HF. Den har uppkommit fort och och det är inget som har kännts på honom eller gått att se. Den är uppklippt och det ser lite otäckt ut. Det finns människor som tycker att det ska plastas igen och att han ska tränas och tävlas ändå och så finns det dom som är mer på min linje. Han är såklart försvagad i hoven och han kan säkert hålla alldeles utmärkt för ridning, men det är en väldig skillnad på "vanlig ridning" och tränas för och tävlas på 16 mil. Jag vill inte belasta det här mer än nödvändigt.Jag tycker det räcker gått och väl att han springer runt med sin egen tyngd. För mig är det inte värt att riskera något och jag skulle aldrig riskera Ferraris hälsa. På tävling kan alltid vad som helst hända såklart och man måste satsa för att vinna men träna inför viktiga tävlingar eller starta honom (som han skulle gjort om 3 veckor) när jag vet att han har en försvagad hov känns inte rätt. Jag vill att det växer ner så jag kan träna och tävla på en hel hov. Därför åker Ferrari och Filur upp till mamma och pappa och ska gå på lösdrift 4-5 månader så Ferrari kommer tillbaka till västkusten i Augusti. Det finns planer för hösten och vintern, tävlingsmässigt, men jag håller på det! Hur som helst, den stora frågan - är jag klok eller feg?

På torsdag ska jag och Fredrik och upp till mamma och pappa för att på fredag händer det stora grejer i min kära systers liv. Det är hennes disputation i biomedicin :) Det har varit planerat sedan länge så den ända förändringen på den fronten är att trailen med två av mina prinsar i får följa med. Så framöver kommer jag bara ha en häst. Vilket helt ärligt kan vara ganska skönt. Nu får Indianen all tid och det kommer bli underbart trevligt. Fast jag kommer sakna ihjäl mig efter Ferrari, på 11 år är den längsta tiden jag har varit ifrån honom 3 veckor. Så det får bli en och annan påhälsning :)I helgen var det distansgala i Herrljunga och jag & mamma var där på lördagskvällen. Ferrari fick sin 1000 kilometersbuckla - roligt! Duktiga pojken :) Så nu står den fint i bokhyllan brevid mina kilometersplaketter. Förutom galan på lördagskvällen var det en fullspäckad helg. Mamma kom ner i fredags med tåg och lördag dag spenderades i stallet och under söndagen körde vi Ferrari till Lindesberg och hans ET. Pappa mötte upp och hämtade sommardäck till sin merca som jag hade med mig och mamma såklart! Som tur var hade jag även finaste Ia med mig, det var alldeles för länge sedan vi sågs!

Det var skönt att få Ferrari genomgången även om han ska vila nu. Omkullridningen på travbanan här om veckan hade satt sina spår och förmodligen vurpan i Danmark också. Det fanns en del smågrejer på honom. Manken var förskjuten, ryggen lite sne, låsning i höger bog, låsning i nedre halsmuskelfästet höger sida, låsning i inre lårmuskelfästet höger bak och låsningar i nacken båda sidor dock lite mer på höger än vänster. Enligt ET berodde detta på olyckan på travbanan där vi dammade rätt ner i backen i 23 tempo. Det ända jag har kännt på Ferrari har varit att han inte var lika villig att ta höger galopp. Han var kanonfin i senor och leder vilket är skönt att höra i eländet!

Här är en liten film på Ferrari från i lördags när jag släppte och grejade lite med honom på ridbanan. Han hade total damp och drog säkert tolv varv i fullfart innan han funderade på att lugna ner sig ;)Nyheter?

Hmm, ja det finns väl lite ändå sen sist. Helgen som va så hade vi besök av Maria H-E som bodde hos några nätter i samband med Göteborg Horse Show, roligt hade vi med tjöt och tid inne på mässan och Scandinavuim :)

Tysklandstävlingen närmar sig och Ferrari känns fin, men det hände en liten olycka i torsdags.  Då var jag iväg till travbanan och galoppjobb väntade, efter 25 minuter vet jag ärligt talat inte riktigt vad som händer... Det gick så himla snabbt. Ferrari hoppar åt sidan eller snubblar, vad vet jag, och vi går omkull. Precis innan själva fallet går min högra stigbygel av och vi slår ner i banan på sidan och Ferrari hamnar rakt över mig.En skärrad Ferrari tog sig upp och jag va lika skärrad jag. Vad tusan hände? Känner mig litet mörbultat i högersidan till och från, men annars är det ok. Jag gick tillbaka med Ferrari till trailern och körde hem på en gång. I fredags och lördags har han varit svullen i VF, men den har gått ner när jag promenerade med honom så jag red en sväng i söndags och efter turen var svullnaden borta helt. Han känns bra fast jag vet av erfarenheter från sånna här grejer att vad som helst kan ha hänt som han inte känner av förrän efter ett antal mil. Så på söndag nästa vecka bär det av till Örebro och den bästa ET som finns, Lasse.

Nästa vecka är det ju även distansgalan och det blir en liten snabbvisit dit! Det kommer att bli en helg med mycket bilköra, för ovanlighetens skull.. Hahah. Mamma kommer ner med tåg på fredag och det väntar lite andra hästbestyr på lördag fm och lördag em & kväll är vi på galan i Herrljunga. Sedan bär det av till Örebro tidigt söndag morgon och sen tillbaka till götet. Kul liv man har! Men jag och mamma brukar ha mycket trevligt flera timmar i en bil :)

Där jag brukar göra mina distanspass står det en ursöt liten tomte mitt uppe i skogen, drygt en mil in på en liten skogsväg. Undra vem som ställt den där? Den gör "tummen upp" och har världens största flin! Kanske e någon löpare eller orienterare eller så ;) Gullig är den i alla fall!

Jag sover ute i Onsala från idag till på söndag, nattjobb i helgen och hästarna väntar på att få sitt. Så det finns inte så mycket val om jag ska få någon sömn över huvudtaget. Måste dra till tåget nu och jag ska hinna till taxin i tid. Mors. PS. Nästa inlägg blir det lite mer fokus på Indi. DS