Dags att åka hem!

Har nu packat ihop alla grejer och ska snart åka söderut! Helgen har varit hur bra som helst och jag har haft det så trevligt så :)

Ferrari kollades ju av ET och han satt fast i sin vänster bog. Det övre armbågsfästet låg fel och det gjorde att han hade överbelastat bakdelen och då fått ont i bakre delen av ryggen, speciellt på högersidan.
Så skönt att få ett sånt problem uträtt, jag tycker det är SUPERVIKTIGT att man kollar sin häst kiropraktist några gånger om året.

Jag kopplade direkt ihop det här med vänster bogen med såret och inflammationen i VF. Han har uppenbarligen halkat eller fastnat, ryckt till bogen och samtidigt skrapat upp och fått ett sår på baksidan av frambenet.
Hästarna gör åverkan på sig själva och jag tycker inte att man kan vara för noga med nånting.

Ferrari får stanna kvar hos mamma & pappa tills på fredag då han ska kollas av Lasse igen, jag måste nämligen åka hem till skolan.
När vi va ute och red i söndagseftermiddag så gjorde han ett rejält kast åt sidan med framdelen. Vi skulle rida förbi en husknut och precis runt hörnet hängde det en pressenning eller nått som fladrade.
Den tyckte han såklart va superläskig och flög åt vänster, jag satt lite löst men lyckades hålla mig kvar :)

Han kändes bra även efter kastet, men Lasse har möjlighet att kolla Ferrari igen i Lindesberg på fredag och vi riskerar verkligen ingenting så det känns lika bra att kolla honom igen.
Nu hände det förmodligen inte något, men man vet aldrig. Han kan mycket väl ha knäckt till bogen, bäckenet eller så. Och med 3 veckor kvar till 16 milen riskerar vi som sagt inte något, det är väldigt onödigt speciellt för Ferraris hälsa. Han går extremt tuffa träningar och har som sagt, en 160 km framför sig.


På A9 förra året :)  Godkända efter 100 km på 14,2 km/h.


Jag ska skriva mer om helgen när jag kommit hem! Ska även lägga upp lite bilder då, bl.a på Dariim ;)

En helg till som inte blev som planerat...

Helgen som kommer hade jag och Fredrik tänkt åka till Sätila, hälsa på lite folk, kanske köra hem camaron och mest ha det lugnt och skönt. Men som sagt, det blev inte som planerat...
Jag & Ferrari åker upp till mamma och pappa på fredag och stannar där tills på måndag, medans Fredrik stannar kvar här hemma på västkusten.

Den superduktiga equiterapeuten Lasse Liljeholm ska komma till mamma på lördag för att göra en genomkoll av Dariim och självklart vill jag ha en koll gjord på Ferrari också! Han måste kollas inför 16 milen och jag har inte hittat någon lika bra här nere än... Men letandet pågår!
Så det är bara vackert köra upp Ferrari när Lasse kan komma. Jag har lånat en trailer och har tänkt åka ganska tidigt på fredagmorgon så man kommer fram i någorlunda tid. Det väntar många trevliga ridturer med mamma, Elin & Malin. 

Har även skickat in anmälan till A9 idag och nu känner jag att det närmar sig! Det är bara dryga 3 veckor kvar :) 
 

Vårkänslor & hans psyke är inte alltid en bra kombination!

Vädret denna vecka har varit helt enormt! Iaf om man jämför med i vintras :)
Det är ju så underbart när man kan vara ute och rida i bara tröja och fimpa jackan! Och på tal om att rida...
...min häst är billig just nu.

Har varit nära på att ramla av 2 gånger denna vecka och har faktist ramlat av 1 gång. Jag gjorde en sån där snygg avramling man gör när hästen flyger åt ett håll och ryttaren åt ett annat :)
Jag kan tänka mig att det ser ganska roligt ut när man kommer travandes på en grusväg och rätt som det är så kastar och vänder sig hästen åt höger medans ryttaren då trillar av åt vänster.
Och vad blev han rädd för? Jo, några fågelungar som prasslade i diket.

Jag kantrade honom på travbanan igår och satt löst några gånger då med, men när han har varit ute i skogen några dagar innan man går ner där så är det bara halvt självmord ;) Men han tröttnar aldrig, det är som att han kan galoppera hur många varv som helst!

Han får sjuka vårkänslor och blir en helt annan häst. Det är inte likt honom att slå på nitarna och vända, det händer bara denna tiden på året. Alla som träffat Ferrari vet att han är väldigt speciell och har ett huvud och en vilja som få andra.
Men nu när värmen kommer kombinerat med hans form så är han ingen ängel direkt! Visst, han är bara överlycklig men han blir tittig, ifrågasätter ALLT och vill hela tiden mer.
Och tro mig, när den hästen vill mera än vad han normalt sett brukar...

Ja, jag vet inte hur jag ska beskriva det... Ifrågasättande? Galen? Het? Tuff? Han är ju allt det där, men när jag tänker efter så vill jag nog bara beskirva det med ett ord: psyket.
Hans huvud är otroligt. Vilken enorm styrka och vilja.