Kort om foder.

Ferrari äter Dynavena Activ 100, kornkross, betfor, mineraler och hösilage. Han äter kraftfoder 3 ggr om dagen - morgon, kväll och någongång under dagen när jag är där. Hästar är blindtarmsjäsare och har en liten magsäck så det är bra för dom att äta dagsransonen kraft uppdelat på 2 eller 3 mål, i alla fall om dom äter ganska mycket.

Hur mycket kraft han äter är såklart olika beroende på om han tävlar, vilar eller tränar men det rör sig om ca 1,5 - 3,5 kg/dygn. Han får övervägande Dynavena och på det lägger jag lite kornkross och betfor.
Ferrari har ätit Dynavena och kornkross sedan tidig ålder och har alltid varit fin i hull, överlinje och muskler därför har jag inte provat något annat foder. Det funkar perfekt med det han får så då ser jag ingen anledning till att prova något annat.

Ferrari äter homeopatmineralerna Biopromin som är tillverkade av Ame Products, sen får han även olika homeopatkurer en gång om året för att kroppen och dess inre organ ska vara i balans. Allt är från Ame Products.
Hösilage får han 4 ggr om dagen och han äter ca 13 - 19 kg lite beroende på hur mycket han vill ha och om det är träning/tävling/vila. Ni får fråga om det är något specifikt ni vill veta :)

Kommentera inlägget här :